Van kedvenc könyve?
Kérem töltsön fel jellemzést!
Kiválasztás:
Cserkészkönyv I.


Szerző: Bodnár Gábor
Püski Kiadó, 1989


Előszó

Kedves Fiúk! Új Cserkészkönyvünk alapja, most is a régi, kedves "Mi Könyvünk". Ám, a "Mi Könyvünk" megjelenése óta 20 év telt el. Azóta változott a világ. Cserkészkedésünk körülményei is mások lettek. Ezért a cserkészpróbák anyagát új követelményekhez alakítottuk.
Mégis, ne keressétek a mai kor divatos szenzációit benne.. Noha a cserkészet minden generáció számára modern intézmény, frissessége, lendülete nem az olcsó szenzáció kereséséből adódik. Sokkal inkább abból, hogy a megújuló élet új körülményeihez alkalmazkodva vizsgálja a magyarság és az emberiség szolgálatának lehetőségét.
A külföldi magyar cserkészek szétszóródva, sok országban élnek. Feladatuk kettős. Becsülettel dolgoznak azért az országért, amely befogadta őket, vagy ahol születtek. De éppúgy szolgálják a magyarságot is, amelyhez kultúrájuk, hagyományaik és családjuk köti őket.
Szécheny István - a legnagyobb magyar -, egyszer fiának a következőket írta: "A legtöbb ember, ha megkérdezik tőle, miért teszi ezt, vagy azt, a kérdésre azt válaszolja: mert helyzetem követeli tőlem."
Te, magyar cserkész, mondd ezt: Szolgálom a magyarságot, mert kötelességemnek tartom.

Köszönetet mondok az első kötet szerkesztésében közreműködő munkatársaknak, Dr. Ádám Jánosnak, Beke Imrének, Dr. Némethy Györgynek és Mauksch Péternek az általuk írt fejezetekért, valamint Kristó Nagy Katalinnak kitűnő rajzaiért. Éppúgy köszönöm Kővári Lajos és Pap Gyula cserkésztisztek sok-sok jótanácsát és az előkészítő, illetve ellenőrző munkában való részvételét.
Forgassátok szeretettel ezt a könyvecskét. Igyekezzetek segítségével Istent, hazát és embertársakat szolgáló magyar cserkészekké válni.

Jó munkát!

Bodnár GáborVissza a kezdőlapra
Deme László, Grétsy László, Wacha Imre, Nyelvi illemtan
Fülei-Szántó Endre, Szilágyi János, A nyelvtanulásról
Alberto Moravia, A közönyösök
Szabó József, Ballada Paál Sándorról
Szabó Magda, Abigél
William Faulkner, Szentély
Németh László, Kocsik szeptemberben
Cseres Tibor, Bizonytalan Század
Lion Feuchtwanger, Rókák a szőlőben
Lion Feuchtwanger, Száműzetés
Dr. Polinszky Károly, Technika kisenciklopédia
Anna Seghers, A hetedik kereszt
John Ball, Forró éjszaka
Dr. Gergely Károlyné - Kovács Dezsőné, Peti és Panni olvasni, írni tanul
Kádár Géza, Rádió és televizió vevőkészülékek 1960-1963
Gazdaságpolitikai kisszótár
Alkoholizmus
Kardos Mária, Agyagművesség
Bodnár Gábor, Cserkészkönyv I.Könyvadatbázis 2008 Webmester: realexistenz@extra.hu