Van kedvenc könyve?
Kérem töltsön fel jellemzést!
Kiválasztás:
A nyelvtanulásról


Szerző: Fülei-Szántó Endre, Szilágyi János
RTV-Minerva, Budapest , 1975

A XX. század második felében mind kevesebben engedhetik meg maguknak azt a fényűzést, hogy csak egy nyelven: az anyanyelvükön beszéljenek. A megértés, a közeledés legalapvetőbb feltétele a nyelvtudás. Mielőtt valaki közelebbről is megismerkedne egy nyelvvel, számtalan kérdést tesz fel magának és másoknak is. Ilyeneket például: Képes vagyok -e jól megtanulni valamilyen nyelvet? Egyáltalán melyikhez lássak hozzá? Ha már tudok egy idegen nyelvet, melyik legyen a következő? Mikor mondhatom azt, hogy tudom ezt vagy azt a nyelvet? Mi a fontosabb: a nyelvérzék, a jó tankönyv, a modern tanítási módszerek, a tanár személyisége, a közös vagy az egyéni tanulás, az akaraterő vagy a memória?
Ezekre a feltett vagy ki nem mondott kérdésekre próbált választ adni az Idegen nyelv - anyanyelv című rádiós sorozat. A riporter, Szilágyi János, a hallgatók nevében kérdezte dr. Fülei-Szántó Endre kandidátust. Színesen, de tudományos alapossággal és megfontoltsággal beszélgettek a nyelvről és a nyelvtanulásról. E beszélgetések anyagát gyűjtötték össze ebben a kötetben.
Reméljük hogy az olvasók a könyv nyomán jobban megértik nyelvtanulásukkal kapcsolatos gondjaikat, közelebb kerülnek más nyelvekhez, és kedvet kapnak a nyelvtanuláshoz.


Vissza a kezdőlapra
Futólépés az alvilágba
Balla Irma, Vaskuthy Gábor
Frantisek Fryda, Veszélyes határ
Gyilkosság a belvárosban
Gáldi László, Ismerjük meg a versformákat!
Deme László, Grétsy László, Wacha Imre, Nyelvi illemtan
Deme László, Grétsy László, Wacha Imre, Nyelvi illemtanKönyvadatbázis 2008 Webmester: realexistenz@extra.hu