Van kedvenc könyve?
Kérem töltsön fel jellemzést!
Kiválasztás:
Német alap- és középfokú szókincs minimum


Szerzők: Tiszárovits Nóra, Tóth Renate
M.P.L. Könyv Kft. - Librotrade Kft., Budapest, 2001

Kedves tanulni vágyók! Könyvünk a "Nyelvkönyvek vizsgázóknak sorozat" legújabb tagja, amellyel a német nyelvvizsgára készülőknek szeretnénk segítséget nyújtani.

Sem szótárat, sem nyelvkönyvet nem kívánunk ezzel helyettesíteni, hanem többéves nyelvtanári tapasztalatunk alapján összegyűjtöttük azt a szókincset, melynek ismeretében mindenki könnyű szívvel léphet a vizsgázóbizottság elé. Gyűjteményünk a Magyarországon leggyakrabban haszált nyelvkönyvek szókészletére támaszkodik, valamint tartalmazza a - manapság egyre aktuálisabb - számítógéppel kapcsolatos kifejezéseket is.

A könyv három fő részből áll. Az egymásra épülő alap-, és középfokú szókincsgyűjtemény kb. 5.600 lexikai egységet tartalmaz.

Mivel Németországban elkezdődött egy helyesírási reform bevezetése, ezért úgy döntöttünk, hogy az új normák szerinti írásmódot alkalmazzuk, de [ ]-ben megadjuk a régi, eddig megszokott formát is.

A főneveknél feltüntettük a birtokos eset, és a többes szám végződéseit, a nőneműeknél csak a többes szám végződése szerepel.

Minden esetben megadtuk az igék mindkét múlt idejű alakját, valamint a rendhagyó igéknél a jelen idejű, egyes szám harmadik személyű formát is.

A függelék könnyen áttekinthető formában tartalmaz olyan hasznos tudnivalókat, melyek egy nyelvet tanuló számára nélkülözhetetlenek.

Köszönetet mondunk családunknak a megértő támogatásért, mert ezzel nagymértékben megkönnyítették munkánkat.

Abban a reményben, hogy gyűjteményünben hasznos segédeszközt lelnek a felkészüléshez, kívánunk jó munkát és sikeres nyelvvizsgát:

A szerzők


Vissza a kezdőlapra
Futólépés az alvilágba
Balla Irma, Vaskuthy Gábor
Frantisek Fryda, Veszélyes határ
Gyilkosság a belvárosban
Gáldi László, Ismerjük meg a versformákat!
Deme László, Grétsy László, Wacha Imre, Nyelvi illemtan
Fülei-Szántó Endre, Szilágyi János, A nyelvtanulásról
Alberto Moravia, A közönyösök
Szabó József, Ballada Paál Sándorról
Szabó Magda, Abigél
William Faulkner, Szentély
Németh László, Kocsik szeptemberben
Cseres Tibor, Bizonytalan Század
Lion Feuchtwanger, Rókák a szőlőben
Lion Feuchtwanger, Száműzetés Tiszárovits Nóra - Tóth Renate, Német alap- és középfokú szókincs-minimumKönyvadatbázis 2008 Webmester: realexistenz@extra.hu